Stiri

Retea de avocati pro-bono pentru victimele abuzurilor din partea bancilor, fiscului, furnizorilor de utilitati si angajatorilor

Publicat la data de 2010-09-22

 

"100 de avocati pro bono pentru Romania" este o retea a societatii civile care include avocati voluntari care vor acorda asistenta juridica gratuita pentru cetatenii care nu dispun de resurse financiare pentru plata onorariilor in procese privind incalcarea drepturilor lor cetatenesti.

Solicitarile de consiliere si asistenta juridica sunt primite prin intermediul website-ului www.spunesitu.ro

Cazurile preluate presupun:

. abuzuri din partea autoritatilor publice, regiilor autonome, bancilor

. abuzuri din partea angajatorilor, concretizate in implicarea persoanelor vatamate in litigii de munca

. executari silite bugetare si bancare

. litigii de natura fiscala privind taxele, impozitele si contributiile bugetare

. litigii bazate pe legislatia protectiei consumatorilor

Initiatorul acestei retele, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat ca vor incerca evitarea preluarii de cazuri pro bono care in cazul castigarii litigiului sa se transforme in onorarii de succes deosebit de mari.

Piperea nu intentioneaza nici preluarea de cazuri pro bono numai pentru a-si face notorietate, ca dupa aceea sa concureze "mai bine" cu ceilalti avocati pe piata serviciilor.

"Cazurile pro-bono nu trebuie sa afecteze concurenta pentru serviciile platite de asistenta si consultanta juridica", a mai spus Piperea.

Dupa o prima intalnire, ce a fost organizata la Bucuresti, initiatorii isi propun intalniri regionale avand drept scop extinderea retelei de avocati si cazuri pro-bono in teritoriu.

 

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale