Stiri

“Dupa 10 ani de dezvoltare, ne-am consolidat rolul de experti in consultanta pentru dezvoltarea afacerilor pe piata regionala din vestul tarii”, declara Marian Mocan, director general Expert Consulting

Publicat la data de 2010-04-29

 

Acum 10 ani, Marian Mocan, directorul general al firmei Expert Consulting, l-a auzit pe primul ministru britanic, Tony Blair, vorbind despre o posibila aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

 

In acest context, viitorul antreprenor a simtit oportunitatea infiintarii unei firme care sa acorde consultanta pentru proiecte de finantare, valorificand sansa de a face parte din Europa.

 

Prin facilitarea accesului la fondurile europene de pre-aderare si ulterior la fondurile structurale de coeziune, Expert Consulting a participat la efortul de dezvoltare al Romaniei, devenind lider pe piata de consultanta si instruire pentru dezvoltarea afacerilor din vestul tarii.

 

Prin contributia sa la pregatirea autoritatilor publice locale si mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Vest pentru aderarea la Uniunea Europeana si apoi pentru integrarea in piata unica europeana, Expert Consulting si-a castigat un rol recunoscut in piata in atingerea obiectivelor acestor fonduri.

 

Cele peste 50 de milioane de euro atrase ca finantari nerambursabile prin cele peste 200 de proiecte castigate au contribuit la alinierea Romanei la standardele europene in domeniul infrastructurii, la reducerea decalajelor si disparitatilor regionale de dezvoltare, la dezvoltarea spatiului rural, cresterea competitivitatii economice si a productivitatii companiilor.

 

Nu au fost neglijate insa nici efectele sociale atinse prin proiecte ce urmareau combaterea somajului de lunga durata, formarea si reorientarea profesionala a fortei de munca pentru cresterea gradului de ocupare si crearea de noi locuri de munca.

 

In esenta, este vorba despre imbunatatirea calitatii vietii si a nivelului de trai.

 

Compania Expert Consulting este atestata ca furnizor de servicii pentru programul IMPACT de catre Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica, este prima firma de consultanta din vestul tarii agreata si recomandata de EU Office BCR ca partener pentru obtinerea de credite punte pentru co-finantarea proiectelor si administreaza Incubatorul de Afaceri pentru Cadrele Militare Disponibilizate din Timisoara.

 

Avand peste 150 de clienti in portofoliu si 317 contracte de consultanta si instruire semnate, Expert Consulting se poate mandri la aniversarea celor 10 ani de existenta cu o rata de succes de 86% a cererilor de finantare aprobate pentru proiectele depuse.

 

Cele mai reprezentative trei proiecte din perspectiva volumului finantarilor nerambursabile atrase sunt:

 

. Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile al Universitatii Politehnica Timisoara - finantare nerambursabila de peste 54 de milioane de lei;

 

. Dezvoltarea infrastructurii de cercetare, educatie si servicii in domeniul medicinei veterinare si tehnologiilor inovative pentru Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului - finantare nerambursabila de peste 37 de milioane de lei;

 

. City Business Development Centre - Structura de sprijin pentru afacerile inovative din Timisoara a Modatim Business Facility - finantare nerambursabila de peste 29 milioane de lei.

 

Din anul 2008, Expert Consulting a obtinut certificarea sistemului sau de management al calitatii ISO 9001:2001 pentru consultanta si instruire pentru afaceri si management de catre SRAC si IQNet.

 

Expert Consulting este firma atestata de Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR), din 2008 domnul Marian Mocan fiind ales membru in Consiliul Director al acestei asociatii si coordonator regional pentru Regiunea de Dezvoltare Vest.

 

Revista Brand a clasificat Expert Consulting in topul Best Consulting Companies al celor mai apreciate companii de consultanta din Timisoara din punctul de vedere al notorietatii si calitatii serviciilor, firma castigand in 2010 si locul I in Top Profit Romania la categoria Intreprinderi mici de consultanta in management, pe baza analizei datelor de bilant 2009, top realizat de http://www.listafirme.ro/.

 

"Nu suntem cei mai ieftini consultanti pe proiecte din vestul tarii, dar suntem cei mai buni. Datorita ratei noastre reduse de insucces in proiectele depuse, ne permitem sa reluam gratuit scrierea oricarui proiect respins, fara costuri suplimentare pentru client, daca prima incercare s-a soldat cu un esec. Punctele noastre tari sunt know-how-ul acumulat in timp, conexiunile de afaceri, portofoliul select de clienti orientati spre o dezvoltare temeinica si planificata a afacerii, brandul care ne aduce recomandari, echipa de profesionisti cu experienta care se mobilizeaza exemplar in momentele cheie, specializarea tintita pe proiectele de finantare, perfectionarea continua a personalului propriu, echilibrul nostru financiar, locatia centrala stabila care a permis un contact constant cu clientii si colaboratorii si bunele relatii dezvoltate cu finantatorii si bancile", a precizat Marian Mocan la evenimentul care a marcat cei 10 ani de activitate a firmei, eveniment gazduit de Casa Adam Muller Guttenbrunn.

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale