Stiri

Vesti proaste pentru cei ce isi cauta un loc de munca in vestul tarii

Publicat la data de 2009-03-09

 

In sase din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei se inregistreaza un climat nefavorabil angajarilor pentru trimestrul al doilea al anului 2009, conform studiului "Manpower" privind perspectivele angajarii de forta de munca.

Regiunea Vest se confrunta cu cea mai sumbra perspectiva, aici previziunea neta de angajare fiind in scadere cu 27% in trimestrul al doilea din 2009 fata de primul trimestru.

Cea mai importanta descrestere in intentiile de angajare, de 48 de puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (adica in trimestrul II 2009 fata de trimestrul II 2008), este raportata tot de angajatorii din Regiunea Vest.

Prezenta masiva cu locatii de productie a multinationalelor din domeniul componentelor auto - afectate de scaderea cererii de autoturisme la nivel mondial - creste expunerea Regiunii de Vest la disponibilizari masive de personal ca efect al crizei globale.

De asemenea, sectorul de constructii si materiale de constructii a oprit motoarele in ultimele luni, o serie de santiere fiind inchise.

 

Doar doua din zece sectoare de activitate previzioneaza cresteri, si acelea modeste

La nivel national, cele mai proaste vesti privind piata de recrutare vin din industria extractiva, transporturi, depozitare, comunicatii si constructii.

O scadere abrupta a cererii de personal se inregistreaza si in banci, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri.

Doar in administratia publica, serviciile sociale si agricultura se mai gaseste de lucru.

In Romania, studiul s-a realizat prin intervievarea a 752 de angajatori care au fost intrebati cum anticipeaza evolutia angajarilor de personal pe durata a trei luni, din aprilie pana la sfarsitul lunii iunie 2009, in raport cu trimestrul actual (ianuarie-martie 2009).

 

(Sursa: Manpower)

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale