Stiri

OCPI Timis a implementat un sistem integrat de evidenta a proprietatii

Publicat la data de 2009-01-26

 

Incepand de azi, 26.01.2009, cererile depuse la OCPI Timis vor fi acceptate doar insotite de un chestionar completat integral de solicitant (formularul tip va fi pus la dispozitie gratuit de OCPI).

Motivul este introducerea sistemului integrat de cadastru si publicitate imobiliara E-Terra'.

Odata cu inregistrarea cererii, se va realiza conversia cartii funciare de pe hartie pe suport electronic, fapt ce implica modificarea numarului de carte funciara si a numarului topografic / cadastral.

In cazul in care pe o carte funciara sunt inscrise mai multe imobile, solicitantul trebuie sa mentioneze pe cerere numarul topografic / cadastral al imobilului pentru care doreste eliberarea extrasului.

In caz contrar, se va considera ca cererea se refera la primul imobil inscris in cartea funciara.

Tot la depunerea cererii, solicitantul va aduce un extras de carte funciara eliberat anterior sau actul de proprietate (pentru verificarea corectitudinii datelor de identificare mentionate in solicitare).

Prin acest sistem integrat, orice actiune inceputa la cadastru se termina la cartea funciara.

Atributele imobilului (localizare, adresa, descriere) sunt unice si sunt stabilite prin documentatii cadastrale.

Ca flux de lucru, solicitarile procesate in E-Terra vor avea urmatorul circuit:

1. Clientul depune cererea la ghiseul de relatii cu publicul.

2. De aici este trimisa spre procesare catre departamentul de cadastru.

3. Dupa validarea documentatiei cadastrale, va ajunge la departamentul care va efectua operatiunile de carte funciara. Daca mai sunt necesare precizari sau documente pentru realizarea operatiunii de carte funciara, se va elabora un referat de completare. Daca nu, se va trece la redactarea incheierii, care poate fi admitere sau respingere.

4. Dupa avizarea de catre registrator, lucrarea este inmanata beneficiarului, tot prin intermediul compartimentului de relatii cu publicul, la ghiseu.

(Sursa: OCPI Timis)

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale