Stiri

Decreteii romani ar putea inlocui specialistii din generatia occidentala de Baby Boomers

Publicat la data de 2008-12-17

 

Romania ar putea oferi oportunitati de recrutare interesante pentru companiile multinationale datorita decalajului sau demografic fata de tarile occidentale, considera KPMG.

Incepand din 2010, generatia Baby Boomers - nascuta in primul deceniu dupa al doilea razboi mondial - va ajunge la varsta pensionarii, iar inlocuirea sa va fi dificila datorita scaderii demografice inregistrate din anii ‘60 in SUA si in Europa Occidentala, odata cu introducerea metodelor contraceptive.

In schimb, politica de stimulare fortata a natalitatii practicata in Romania prin interzicerea avorturilor a crescut semnificativ rata natalitatii intre 1966 si 1989.

Companiile globale vor cauta specialisti in tarile in curs de dezvoltare, iar procesul de relocare a personalului va trebui gestionat inteligent pentru a asigura reintegrarea familiilor expatilor in noul context social si cultural.

Detasarile internationale presupun obtinerea unor permise de munca si adaptarea la un nou sistem de impozitare si asigurari sociale.

© Mircea Mitrutiu  .  banatbusiness.ro

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale