Stiri

Au fost aprobate procedurile pentru proiectele de finantare din Fondul European pentru Pescuit

Publicat la data de 2008-11-10

A fost aprobat cadrul general pentru aplicarea procedurilor de evaluare, selectie, contractare, achizitii, plata, control si monitorizare a proiectelor cofinantate din Fondul European pentru Pescuit (FEP) prin Programul Operational pentru Pescuit (POP) 2007-2013.

Un solicitant poate depune in acelasi timp cel mult doua proiecte pentru masuri diferite din cadrul POP pentru a fi cofinantate din FEP.

Un al doilea proiect in cadrul aceleiasi masuri cofinantate prin FEP poate fi depus doar cu conditia ca primul proiect sa fie finalizat.

Nu este permisa subcontractarea totala a achizitiei pentru operatiunile derulate pentru cofinantarea din FEP.

In cazul subcontractarii operatiunilor de furnizare de bunuri, lucrari sau servicii, contractorul raspunde de respectarea prevederilor contractuale fata de beneficiarii cofinantarii prin FEP si este obligat sa furnizeze Agentiei Nationale pentru Pescuit (ANPA) si Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) toate informatiile legate de subcontractori.

Lista contractorilor care nu-si respecta obligatiile contractuale va fi publicata pe site-ul oficial al ANPA.

Informatiile despre acesti contractori pot fi incluse pe lista numai la solicitarea expresa a unui beneficiar de cofinantare din FEP.

Cofinantarea alocata Romaniei din FEP pentru 2007-2013 este de 230 milioane euro.

Contributia nationala (asigurata de la bugetul de stat) va fi de aproximativ 77 milioane euro.

(Sursa: Guvernul Romaniei)

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale