Stiri

Investitori creativi. Cazarma U se extinde sub Piata Marasti

Publicat la data de 2008-08-24

La finele lunii iulie, Consiliul Local Timisoara (CLT) a aprobat negocierea de catre Comisia de negociere cu tertii a conditiilor de realizare a unui proiect propus de "Europa Group" pe un teren in suprafata de 12.728 mp aflat sub Piata Marasti care a fost trecut din domeniul public in domeniul privat al municipiului Timisoara.

Comisia de negociere cu tertii a CLT il are ca presedinte pe Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei si ca membri pe Mirela Lasuschevici, sefa Serviciului Juridic, Sorin Ciurariu, directorul Directiei de Urbanism, Smaranda Haracicu, directorul Directiei Economice, Dumitru Andor, directorul Directiei Edilitare, Nicusor Miut, directorul Directiei Patrimoniu, Aurelia Junie, directorul Directiei Dezvoltare si consilierii municipali Smaranda Popa Radovan, Ciprian Jichici, Cristian Anton si Gheorghe Ciobanu.

"Europa Group" a cumparat prin licitatia publica imobilul cunoscut drept Cazarma U din strada General Grigorescu cu intentia de a transforma cladirea intr-un hotel de lux.

Cand s-a licitat pretul cladirii, nimeni nu discuta despre acordarea la pachet a unui teren subteran ultracentral fara licitatie publica.

Lituanienii au solicitat ulterior, in lunile aprilie si mai, extinderea proiectului initial prin construirea unui complex subteran compus din parcari si spatii comerciale care ar urma sa fie realizat intr-un pasaj ce va trece pe sub sensul giratoriu din Piata Marasti si va face legatura intre Parcul Botanic si Piata Unirii.

Investitia s-ar ridica la 40 de milioane de euro, iar durata lucrarilor ar urma sa fie de trei ani.

Conditiile de contractare vor fi stabilite de Comisia de negociere cu tertii si vor fi supuse aprobarii Consiliului Local.

In proiectul de hotarare de consiliu local se facea referire la concesionarea terenului fara licitatie publica si stabilirea unei taxe anuale minimale de redeventa, dar aceste pasaje au fost eliminate din textul final al hotararii la propunerea unui consilier municipal, ramanand doar negocierea conditiilor de contractare.

Prin Certificatul de Urbanism 4477/03.07.2008, societatea "Blue Nile Expert", transformata ulterior in "Europa Group Timisoara", a solicitat extinderea casei cu doua etaje si curte care este cazarma U si construirea unui complex subteran (spatii comerciale si parcare) pe domeniul public, dupa concesionarea terenului si aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin HCL.

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale