Stiri

Supermarket in giratia din Buziasului

Publicat la data de 2008-08-27

Lidl Romania va construi pe bulevardul Iosif Bulbuca, in giratia de la Calea Buziasului, vis-a-vis de Luxten Lighting (AEM), un magazin tip supermarket pe un nivel cu o suprafata construita de peste 1.400 mp.

Parcarile vor fi realizate in incinta, suprafata totala de teren alocata pentru investitie fiind de 8.700 mp.

Exista de asemenea un plan urbanistic propus de un alt beneficiar pentru schimbarea caracterului functional al zonei de pe bulevardul Iosif Bulbuca (fost Liviu Rebreanu) situate in apropierea intersectiei cu strada Orion si cu Calea Buziasului, din destinatia de parcuri, gradini publice, spatii verzi pentru agrement si recreere, stranduri si scuaruri in zona rezidentiala cu locuinte inalte (cladiri cu 10-12 niveluri).

In stadiul actual, terenul de 6.000 mp care face obiectul PUZ are destinatie agricola.

Lidl Romania a angajat deja la nivel national responsabili de expansiune care identifica, analizeaza si evalueaza locatiile pentru viitoarele magazine si project manageri pentru monitorizarea constructiei magazinelor si depozitelor.

Grupul german Lidl & Schwarz, care a penetrat initial piata romaneasca prin magazinele Kaufland, planuieste ca, in urmatorii cinci ani, sa deschida in Romania cate 15-20 de magazine pe an.

Lidl este al doilea mare retailer cu discount din Germania, dupa Aldi. O alta retea de supermarketuri cu politica de discounturi (reduceri) permanente prezenta in Romania este Real.

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale