Stiri

Lasting Software din Timisoara se afla in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala

Publicat la data de 2010-10-19

 

Sapte companii romanesti de tehnologie apar in topul Deloitte Central Europe Technology FAST 50 pe 2010, ce cuprinde cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din regiune care au avut un ritm ridicat de crestere a vanzarilor in ultimii cinci ani.

De asemenea, companiile selectate detin proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau dedica o parte substantiala din veniturile lor pentru cercetare si dezvoltarea de tehnologie.

Cu cele sapte companii din top (adica o pondere de 14% din numarul total de 50 de firme), Romania ocupa locul al 4-lea intre cele 13 tari din Europa Centrala, dupa Polonia, Ungaria si Cehia.

Cea mai mare companie din FAST 50 2010 dupa venituri este dezvoltatorul de solutii anti-virus Eset din Slovacia.

Lista finalistilor din acest an include companiile romanesti:

. TeamNet International (Bucuresti, locul 2 in top, cu o rata de crestere a vanzarilor de 3.120% in ultimii cinci ani)

. Arobs Transilvania Software (Cluj-Napoca, locul 13, +831%)

. Crys Computers (nou intrata in top, Bucuresti, locul 18, +635%)

. Fortech (nou intrata, Cluj-Napoca, locul 19, +629%)

. Lasting Software (Timisoara, locul 23, +541%)

. The Red Point (Iasi, locul 26, +510%)

. Advantage Software Factory (Bucuresti, locul 41, +301%)

In medie, finalistii din Romania au raportat o crestere de zece ori a veniturilor din vanzari in ultimii cinci ani (2005-2009), ceva mai temperata decat cea raportata pentru 2004-2008, fapt ce indica o maturizare lenta a veniturilor si un impact al crizei financiare asupra vanzarilor in 2009.

Companiile dezvoltatoare de solutii software detin pozitia dominanta in clasament, cu 58% dintre cele 50 de companii tehnologice aflate in top.

Patru din primele sase companii din top au activitate in domeniul Internetului.

Cele mai mari venituri medii pe 2009 au fost raportate de companiile dezvoltatoare de software, urmate de cele de Internet si apoi de cele din domeniul telecomunicatiilor si retelelor.

Talentul a devenit o prioritate pe agenda de business a companiilor.

Principala provocare personala cu care s-au confruntat o treime dintre managerii firmelor tehnologice a fost legata de capitalul uman, pregatirea liderilor si delegarea de responsabilitati.

De asemenea, interesul directorilor executivi s-a transferat de la obiectivele pe termen scurt la obiective pe termen lung cu impact asupra viitorului companiilor lor.

Accesul la forta de munca bine pregatita si calificata este principalul factor de competitivitate pentru companiile de tehnologie.

Finalistii din clasamentul regional sunt nominalizati pentru competitia Technology FAST 500 EMEA care include 500 de companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

 

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale