Arhiva

[ Constructii ] Grupul de firme Izometal-Confort a achizitionat Conar Arad

Publicat la data de 2007-07-02

"Conar" are o istorie si traditie recunoscute prin lucrarile executate si detine o infrastructura pe care se poate conta si care poate fi dezvoltata prin investitiile grupului de firme "Izometal-Confort", ce doreste sa se implice in proiectele de constructii importante de la nivelul Regiunii de Vest.

Grupul de firme "Izometal-Confort" ocupa locul 1 la licitatiile de lucrari in curs de adjudecare din judetul Arad.

Printre altele, este vorba despre reabilitarea liniilor de tramvai din municipiul Arad si investitii in infrastructura de apa-canal.

"Conar" are la ora actuala un portofoliu de contracte in executie in valoare de 10 milioane de euro pe care noul proprietar doreste sa le finalizeze in conditii de inalta calitate prin imbunatatirea dotarii cu utilaje a societatii aradene pana la nivelul restului grupului.

"Izometal-Confort" si-a asumat asigurarea in maximum 1-2 luni a capitalului de lucru necesar pentru plata datoriilor si pentru indeplinirea conditiilor de eligibilitate tehnica si financiara de participare la licitatii.

Investitia financiara se ridica la trei milioane de euro, dintre care 750.000 reprezinta plata actiunilor si 2,25 milioane euro sunt datoriile la buget ale "Conar".

In plus, vor fi preluate pierderi de 1,5-2 milioane de euro reprezentand facturi de incasat prescrise sau situatii de lucrari care nu mai pot fi facturate si incasate.

Pe platforma "Conar" din Micalaca va fi dezvoltata si activitatea de comercializare a materialelor de constructii, «Izometal» oferind o paleta completa de materiale autohtone si din import, de la structura de rezistenta la amenajarile interioare.

Personalul "Conar", compus din circa 300 de angajati, este relativ imbatranit, dar bine calificat.

Se va proceda la o selectie a personalului existent, prin asigurarea unor salarii motivante pentru cei care pot lucra eficient.

Cei care nu vor face insa fata exigentelor si ritmului de lucru vor fi disponibilizati.

"Grupul de firme Izometal-Confort a adoptat o politica salariala de ridicare constanta a nivelului veniturilor pentru apropierea de standardul european", ne-a precizat directorul general al grupului Izometal-Confort, Georgica Cornu.

"Daca muncitorii romani lucreaza bine in Europa Occidentala, inseamna ca pot lucra eficient si in Romania daca sunt platiti corespunzator.

De la inceputul anului am marit salariile in medie cu 45%, insa in anumite cazuri am procedat chiar la triplarea salariilor mai mici".

"Conar" va avea o activitate de executie proprie in Arad si in Regiunea de Vest completata cu o activitate de antreprenoriat prin contractarea unor sub-antreprenori mai mici, insa seriosi si mobili.

Societatea comerciala "Conar" si-a pus amprenta in ultimele trei decenii pe peisajul urbanistic al Aradului: sala polivalenta a sporturilor Victoria, bazinul de inot olimpic Delfinul, cladirea vamii Varsand si Nadlac, sediul Garzii Financiare, sediul Centrului de Dirijare a Zborurilor, fabrica de seringi de unica folosinta Sanevit, cladirea Bancii Agricole, Combinatul Chimic, Platforma Industriala Nord-Vest (fabrica de zahar, fabrica de bere Arbema, fabrica de paine Armopan, fabrica de spirt si drojdie Indagrara), fabrica de confectii si fabrica de tricotaje UTA, cladirea statiei de transformare de 400 kV, o hala pentru firma Incontro in zona parcului industrial sau executia lucrarilor la bisericile ortodoxe Sega I si Sega II.

Firma a mai executat lucrari si in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Bihor, Timis si Caras-Severin.

Cele mai importante realizari in afara judetului de resedinta sunt: fabrica de anvelope Continental Timisoara, sediul Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, sediul Romgaz Timisoara, sediul BCR Resita, al societatii romano-germane Linde Gaz si o hala de depozitare pentru Procter & Gamble.

Articol aparut in revista Banat Business nr. 173 / iulie 2007

© Mircea Mitrutiu

mmpr

Banat Business: e–Revista afacerii tale